مرکز آموزشی درمانی مطهری

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جهرم

  کلیه کارکنان رختشویخانه در زمان تفکیک ، طبقه بندی و شستشوی لباس ها و ملحفه ها باید از لباس کار مناسب ، دستکش ایمنی ، ماسک فیلتردار ( N۹۵) ، چکمه و پیش بند ضد آب استفاده کنند و بهداشت فردی را رعایت کنند .

-         سیگار کشیدن و غذاخوردن در رختشویخانه ممنوع است .

فرآیند رختشویخانه :

الف ) جمع آوری ، انتقال و تفکیک البسه آلوده

ب ) مرحله شستشو

ج ) مرحله خشک کردن و اتوکشی

د ) بسته بندی و نگهداری البسه و منسوجات تمیز

در مرحله شستشو به ترتیب مراحل زیر باید صورت گیرد :

۱. شستشو با آب سرد : به منظور رفع خون، کلیه ملحفه ها ، پتوها ، روبالشتی ، لباس ها و ... باید به مدت ۱۵ دقیقه با آب سرد شسته شوند.

۲. شستشو با آب داغ و دترجنت ( تاید ) :

در این مرحله کلیه ملحفه ها و ... باید با آب با درجه حرارت ۷۰ درجه سانتی گراد به مدت ۴۵ دقیقه شسته شود و استفاده از تاید به میزان لازم ( بستگی به میزان آلودگی منسوجات دارد .)

۳. افزودن ضدعفونی کننده:

استفاده از آب ژاول به عنوان سفیدکننده و ضدعفونی کننده به میزان لازم ( حداقل یک لیتر در یک ماشین لباس شویی ۵۰ کیلوگرمی ) استفاده شود و حداقل ۴۵ دقیقه این کار انجام شود .

۴. آبکشی : بعد از مراحل فوق ، آبکشی انجام شود .    

توجه: تعداد ملحفه یا لباس نباید از ۲۵ عدد در هر ماشین لباسشویی تجاوز کند .                       

مسئول بهداشت محیط بیمارستان

فایل ها