کلیه کارکنان رختشویخانه در زمان تفکیک ، طبقه بندی و شستشوی لباس ها و ملحفه ها باید از لباس کار مناسب ، دستکش ایمنی ، ماسک فیلتردار ( N۹۵) ، چکمه و پیش بند ضد آب استفاده کنند و بهداشت فردی را رعایت کنند .
- سیگار کشیدن و غذاخوردن در رختشویخانه ممنوع است .
فرآیند رختشویخانه :
الف ) جمع آوری ، انتقال و تفکیک البسه آلوده
ب ) مرحله شستشو
ج ) مرحله خشک کردن و اتوکشی
د ) بسته بندی و نگهداری البسه و منسوجات تمیز
در مرحله شستشو به ترتیب مراحل زیر باید صورت گیرد :
۱. شستشو با آب سرد : به منظور رفع خون، کلیه ملحفه ها ، پتوها ، روبالشتی ، لباس ها و ... باید به مدت ۱۵ دقیقه با آب سرد شسته شوند.
۲. شستشو با آب داغ و دترجنت ( تاید ) :
در این مرحله کلیه ملحفه ها و ... باید با آب با درجه حرارت ۷۰ درجه سانتی گراد به مدت ۴۵ دقیقه شسته شود و استفاده از تاید به میزان لازم ( بستگی به میزان آلودگی منسوجات دارد .)
۳. افزودن ضدعفونی کننده:
استفاده از آب ژاول به عنوان سفیدکننده و ضدعفونی کننده به میزان لازم ( حداقل یک لیتر در یک ماشین لباس شویی ۵۰ کیلوگرمی ) استفاده شود و حداقل ۴۵ دقیقه این کار انجام شود .
۴. آبکشی : بعد از مراحل فوق ، آبکشی انجام شود .
توجه: تعداد ملحفه یا لباس نباید از ۲۵ عدد در هر ماشین لباسشویی تجاوز کند .
مسئول بهداشت محیط بیمارستان